Het Kennisfestival: Beyond Borders

Het Kennisfestival: Beyond Borders staat in het teken van internationalisering en global awareness. Steeds meer nationaliteiten komen naar Nederland om te werken, wonen en leren. Maar wat betekent het voor mensen uit een andere cultuur om zich in Nederland, en in het bijzonder de Brainport regio te vestigen? En wat betekent het voor ons onderwijs op alle niveaus? Tijdens het Kennisfestival kun je van 15.00 tot 17.30 uur twee workshops volgen over internationalisering in het onderwijs, waarna de middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Het doel van het Kennisfestival is om jouw organisatie te verrijken met nieuwe inzichten en praktische toepassingen.

Kom je ook?

Het kennisfestival: Beyond Borders is kostenloos voor deelnemers en wordt mede mogelijk gemaakt door Brainport scholengroep en Internationalisering Onderwijs Brainport Eindhoven

Vooraanmelding

Wilt u het kennisfestival bijwonen? Dan kunt u via de onderstaande knop een vooraanmelding registeren

Top spreker: Mark Mieras

Hoe leer je een taal? Dat is nog ingewikkelder dan we denken. Toch slagen kinderen en tieners erin om in een razend tempo klanken, grammatica en woorden te leren. Soms van twee talen tegelijk. Dat doen ze impliciet, van binnenuit. Hoe werkt taalverwerving? Waarom is het voordelig om je meerdere talen en culturen eigen te maken? En hoe help je kinderen en tieners daar het beste bij?

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en tegelijk heel herkenbaar beeld van ons beweeglijk brein. Mieras studeerde cum laude af in de theoretische natuurkunde en is een veel gevraagd spreker. Al jaren is hij een warm pleitbezorger van op hersenonderzoek geïnspireerd onderwijs.