Gedurende het schooljaar worden professionals op school gekoppeld aan een vrijwilliger die Engels als moedertaal hebben - natives. Elk duo of groepje gaat 1 à 2 keer per week met elkaar aan de slag om de Engelse vaardigheden van de professional te verbeteren.
 
De specifieke methode waarmee de natives en de professionals aan de slag gaan staat niet vast, want iedereen heeft een eigen niveau en behoefte. De professionals en de natives bepalen zelf wat het beste werkt en de situatie waar ze het Engels gaan gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Engels tijdens lessen in de klas of tijdens oudergesprekken. Het karakter van het project blijft hierdoor informeel en leuk. Tijdens kalibratie bijeenkomsten worden methoden en technieken van de verschillende groepjes met elkaar uitgewisseld. Zo leer je van elkaar hoe anderen tijdens het programma met elkaar gewerkt hebben aan hun taalvaardigheid.
 
  • Dit project draagt bij aan: Taalvaardigheid, Culturele bewustwording, multiculturele samenwerking & communicatie

VOOR WIE?

Voor alle professionals in het onderwijs - van primair tot beroepsonderwijs. Denk hierbij niet alleen aan professionals die voor de klas staan, maar ook aan de ondersteunende functies zoals de intern begeleider, receptioniste en conciërge. Dit programma is geschikt voor iedereen die zijn/haar Engelse taalvaardigheid en culturele bewustwording wil verbeteren ten behoeve van internationalisering van het onderwijs op hun school.
 

WANNEER?

Dit programma kan ieder moment van het jaar gestart worden.
 

WAT IS HET DOEL?

Professionals in het onderwijs op een leuke en laagdrempelige manier hun Engelse taalvaardigheid te laten verbeteren. Daarnaast het leren kennen van nieuwe mensen en culturen. En het verkrijgen van meer zelfvertrouwen om in het Engels te spreken.
 

CONCREET STAPPENPLAN

1. Werving deelnemers
Begin ongeveer 6 weken voorafgaand aan de startdatum met het werven van professionals en natives.
 
2. Het project gaat van start!
Organiseer de eerste kennismakingsbijeenkomst. Hier krijgen alle deelnemers meer uitleg over het programma en worden zij in groepjes ingedeeld. Eén native vormt een groepje met één of meerdere professionals. Tijdens deze kennismaking maken de groepjes de eerste afspraak om bij elkaar te komen.
 
3. Evaluatie
Plan een tussentijdse kalibratiesessie zodat de deelnemers ervaringen met elkaar kunnen delen en nieuwe ideeën opdoen. Indien gewenst kun je ook een tweede sessie inplannen.
 

TIPS

Er zijn een heleboel netwerken voor Engelstaligen. Denk bijvoorbeeld aan The Hub Eindhoven, het Expat Centre Eindhoven of het Expat Spouse Initiative. Maar vergeet niet dat er bij jou op school waarschijnlijk ook ouders, familie of bekenden zijn die jouw school graag zouden willen helpen bij dit programma.
 

CONTACT

School BS 't Slingertouw
Naam Mevr. S. Solak
Functie Adjunt Directeur
Telefoon 040 234 0699
Email slingertouw@skpo.nl
 

DOWNLOADS