De kinderen helpen de docent om haar/zijn vakantie locatie te kiezen, en dat alles in het Engels. Iedere week focussen de kinderen op een ander land. De docent heeft een aantal vragen die zij/hij beantwoordt wilt hebben. Bijvoorbeeld; Hoe is het weer in augustus in het desbetreffende land, is er een zee in de buurt, is er een zwembad aanwezig in het hotel, etc.

Om meer informatie te krijgen over andere landen worden diverse ouders uitgenodigd om een presentatie te geven over een bepaald land zoals; China, Engeland, Duitsland en Egypte. Zo leren de kinderen meer over een ander land, cultuur en een andere taal. Ná 5 weken maakt de docent een keuze, waar zij/hij naartoe gaat de komende zomervakantie.  

VOOR WIE?

Voor groep 1 en 2. Kan mogelijk ook voor groep 3 en 4.

WANNEER?

Dit project kan ieder moment van het jaar gestart worden. Het leukste is natuurlijk vlak voor de vakanties.

WAT IS HET DOEL?

Dat kinderen iets meer leren over andere landen, culturen en over een vreemde taal. Het project vindt tevens ook plaats in het Engels, zodat de leerlingen ook kennis kunnen maken met deze taal, en meer Engelse woorden en zinnen leren.

CONCREET STAPPENPLAN

1. Ouders benaderen voor het project;
2. Kinderen voorbereiden op de vragen die ze mogen stellen, doormiddel van spelletjes;
3. Ouders briefen over de invulling van het project;
4. Uitvoeren van het project. Bijvoorbeeld iedere maandagochtend 15 minuten besteden aan het project (in het Engels).

TIPS

Op iedere school zitten wel kindjes met ouders van een andere achtergrond. Probeer deze ouders te benaderen, je zult verbaasd zijn over hoe graag zij iets willen vertellen over hun eigen cultuur/land/taal. 

CONTACT

School Basisschool de Heiacker
Naam Judith Aust
Functie Directeur
Telefoon 040 253 57 29
Email j.aust@veldvest.nl

 

RELEVANTE ACHTERGRONDINFORMATIE / WEBLINKS

  • Artikel over het project